donderdag 3 september 2015

Jasmine's Daily Life #3


Elke woensdag komt een nieuw deel uit mijn verhalenserie online, die ik zelf schrijf. Het gaat over Jasmine, een meisje van 15 jaar, die in allerlei situaties terecht komt waar jongeren van haar leeftijd ook mee te maken krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vriendschapsproblemen.  Dit is het derde deel van deze verhalenreeks, als je derest wilt lezen kan je aan het eind van dit verhaal de linkjes vinden. Laten wij beginnen met het derde deel van dit verhaal. Benieuwd? Lees dan gezellig verder!

2 dagen later....

Het is 07:00, de wekker gaat, tijd om op te staan. Jasmine is er al helemaal klaar, haar eerste schooldag is aangebroken en het wordt een perfecte dag, veel beter na alles wat er eergisteren is gebeurd.

Jasmine is al over de ergste schaamte heen en beseft dat zij er helemaal niets aan kon doen dat zij is gevallen. Vandaag is gewoon weer een nieuw begin, een nieuwe start en dit schooljaar wordt gewoon helemaal awesome.

''Jasmine kom naar beneden! Ik heb hier heerlijke havermout staan!'' Jasmine pakt haar tas en rent snel naar beneden, er is geen tijd te verliezen. Eenmaal beneden aangekomen gaat Jasmine snel aan tafel zitten, haar moeder en vader zitten er al. Na het gebed begint het hele gezin aan de havermout. Jasmine krijgt van de zenuwen haast geen havermout door haar keel, maar weet dat ze moet eten om genoeg energie te hebben door de dag heen. Als Jasmine klaar is met eten, geeft ze beide ouders een kus en loopt naar de garage. Eenmaal bij de garage aangekomen blijkt er een spinnenweb te zitten voor de fiets van Jasmine. Jasmine zal dus de spinnenweb, inclusief het spin, moeten weghalen voordat zij bij haar fiets kan, maar is bang voor spinnen. Ze moet opschieten, want over 15 minuten begint haar eerste les en het kost haar ongeveer 10 minuten om naar school te fietsen.


''Waarom ben je nog niet vertrokken?'' vraagt de moeder van Jasmine, die de garage binnen komt lopen. ''Uhm, er zit een spin bij mijn fiets mam, wilt U het even weghalen?'' Jasmine's moeder haalt de spin weg en Jasmine kan op tijd vertrekken richting school. Wat zouden wij toch zonder moeders moeten....

Jasmine hoort de eerste bel zodra zij het schoolplein op fietst, dat betekent dat ze nog vijf minuten heeft om op tijd bij haar les te komen. Ze zoekt snel een plekje op in de fietsenstalling en loopt snel naar binnen, ze moet haar tas en jas nog even bij haar houden, want er zijn nog geen kluisjes beschikbaar, helaas, maar als het goed is komen de kluisjes deze week.

Haast! Haast! Jasmine moet nog snel haar agenda pakken om te kijken waar zij les heeft, maar weet snel haar lokaal te vinden. Bij binnenkomst zitten de meeste kinderen al op een plaats, Jasmine gaat op een lege stoel zitten naast een meisje die ze nog niet kent. Volgens Jasmine lijkt ze aardig, dus besluit Jasmine gewoon naast haar te gaan zitten.

''Sorry, wil jij hier gaan zitten?'' zegt het meisje genaamd Amelia. ''Ja, hoezo? Is dit plekje al bezet? ''Nee, maar ik zit liever alleen, dus zou je een ander plekje kunnen uitzoeken?'' Jasmine is helemaal flabbergasted (stomverbaasd) en gaat een plekje naar achteren zitten. Ze kan niet geloven dat dat meisje dat net nou echt zei, waarom gaat het nou meteen mis? Jasmine besluit haar rug te rechten en gewoon positief te blijven, de rest van de dag gaat vast awesome worden.

Een man met een slank postuur, licht getinte huid en een brede glimlach komt binnen, hij ziet er vriendelijk uit. ''Hello guys, my name is Lucian, call me Mister Lu and today I am going to teach you some French!'' De klas moet lachen, een Frans docent die Engels praat aan het begin van zijn les, best vreemd. Jasmine vind het ook best grappig, maar heeft in haar achterhoofd nog steeds het zinnetje wat haar klasgenoot zei: ''Zou je een ander plekje kunnen uitzoeken?''. Jasmine is veel te veel bezig met het negatieve, terwijl zij gewoon moet ontspannen en moet genieten van haar dag.

De eerste drie uur verlopen goed, de lessen zijn leuk, Jasmine zit alleen, maar blijft vastbesloten dat het allemaal wel goed gaat komen. Dan komt het moment dat het pauze is, Jasmine raakt in paniek, naast wie moet ze gaan zitten? Iedereen lijkt zijn plekje al gevonden te hebben, maar Jasmine staat daar maar. Ze ziet een groepje meisjes uit haar klas zitten, maar het meisje die niet naast haar wou zitten, zit er ook bij. ''Zou ik daar gaan zitten?'' denkt Jasmine, ze twijfelt, maar er zou toch een keuze gemaakt moeten worden. Uiteindelijk besluit Jasmine erbij te gaan zitten, maar of dit wel zo'n slimme keuze was......

Dit was alweer het derde deel uit de serie Jasmine's Daily Life, heel erg bedankt voor het lezen, hopelijk hebben jullie ervan genoten. Je kan elke woensdag op mijn blog, het volgende deel van de serie vinden.

Hoe denken jullie dat de pauze gaat verlopen?


Ciao & Godsbless #Keep Smiling! <3


Contact:
Mail: lovelifespiration@outlook.com
YouTube: Marleon97
Instagram: Marleon_97


Verdere delen van het verhaal:
Inleiding : hier
Eerste deel verhaal: hier
Tweede deel verhaal: hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten