vrijdag 4 september 2015

Lifestyle| Jezelf Vergelijken

Bron

In deze tijd van Social Media, is jezelf vergelijken iets geworden wat wij misschien vaker doen dan normaal het geval zou zijn. Vandaag bespreek ik mijn mening over jezelf vergelijken en de invloed van Social Media hierop. Benieuwd? Lees dan gezellig verder....


Vaak is het eerste wat wij doen als wij opstaan, maar ook het laatste wat wij doen voordat wij naar bed gaan, op Social Media kijken. Dit kan Instagram, Twitter, Facebook, Pinterest of YouTube zijn. Vaak beïnvloedt dit ons op een verkeerde manier, het lijkt namelijk alsof iedereen precies heeft wat wij willen hebben en dus het ''perfecte'' leventje heeft. Dit is helemaal niet waar, maar zit alleen maar in ons hoofd, dit is hoe ik erover denk.

Jezelf vergelijken met anderen, begint met onvrede met jezelf. Je vind dat je dit en dat moet zijn of wil dit en dat hebben, maar hebt nog niet bereikt wat je voor ogen hebt. Als jij zelf niet tevreden bent op het punt waar je staat op dit moment, lijkt ieder en andermans leven/foto's van andermans leven beter dan jouw leven op dit moment.

Het is belangrijk om tevreden te zijn met wie je bent en wat je hebt. Iedereen heeft een andere levensweg en andere talenten. Zo kan de een heel goed zingen, de ander weer heel goed klussen en de ander weer heel goed plannen, iedereen heeft zijn eigen lichtpuntje. Je moet dankbaar zijn op het punt waar je nu staat in het leven. Het leven is een weg en in het leven maak je allemaal dingen mee die je klaarmaken en ook sterker maken voor datgene wat bestemd is voor jouw leven. Everything that has to happen, will happen en ook op het juiste moment, de juiste tijd. God has a perfect timing, trust that.

Jezelf met een ander vergelijken is hetzelfde als appels en peren vergelijken, twee dingen vergelijken die niet eens te vergelijken zijn, omdat ze niet hetzelfde zijn. Iedereen is uniek en heeft een unieke levensweg. Zo heeft de een al zijn droombaan gevonden op 18-jarige leeftijd, terwijl de ander dat pas op 30-jarige leeftijd heeft. Enjoy the journey!
Bron
Besef ook dat iedereen zijn ups en downs heeft en je alleen het meest perfecte van iemands leven terugziet komen op bijvoorbeeld Instagram. Jij deelt toch ook geen foto op een dag dat je er helemaal doorheen zit? Inderdaad, so let's look again. Zie je de foto's nu niet anders?

Het plaatsen van foto's op Social Media is snel ook wel laten zien hoe leuk jouw leven nou is. Als het eerste wat jij doet als je iets leuks meemaakt, meteen een foto maken is, dan ben je meer bezig om de buitenwereld te laten zien/ of te laten geloven hoe goed jouw leven is, in plaats van dat je echt geniet van dat moment. Plaats foto's met mate en niet om te laten zien hoe leuk jouw leven nou is of om goedkeuring te krijgen door bijvoorbeeld likes.

Dit is mijn mening over het verband tussen jezelf vergelijken en Social Media, heel erg bedankt voor het lezen van dit artikel.

Vergelijk jij jezelf ook weleens met iets wat je op internet ziet?

Bron

Ciao & Godsbless # Keep Smiling! <3

Contact:
Mail: lovelifespiration@outlook.com
YouTube: Marleon97
Instagram: Marleon_97




Geen opmerkingen:

Een reactie posten