zondag 2 december 2012

Spaartip

Heey lieve lezertjes,
Iedereen heeft weleens geld problemen, een tekort aan geld noem het maar op, en daarom is sparen heel erg belangrijk.
Je kent het wel je krijgt geld en gaat zodra je geld in de hand hebt helemaal los, dit is niet goed , want stel nou voor als je opeens onverwachte uitgaven krijgt, wat doe je dan?
Het is dus heel erg belangrijk dat je goed spaart, zodat je onverwachte uitgaven altijd kunt dekken.
Mijn tip hiervoor is een begroting maken, je denkt vast van wat is een begroting?
Maar het is echt niet zo lastig als je denkt, een begroting is gewoon een ander woord voor overzicht van inkomsten en uitgaven.
Het eerste wat je moet doen is al je vaste lasten van een maand opschrijven of een week wat jou voorkeur is, daarna schrijf je op wat je inkomen per maand of week zijn.
Het is belangrijk dat je erbij schrijft van wat de inkomsten of uitgaven zijn , bijvoorbeeld :
Inkomen :
-Bijbaan bij de H&M     150,-

Als je het overzicht van inkomen en uitgaven klaar hebt, kan je hierin dus ook terug vinden wat je per maand of week overhoudt.
Nu komt het à la Mj Style erbij kijken, je deelt het geld wat je per maand overhoudt in , in de dingen wat je ermee wilt gaan kopen.
Je moet jezelf de afspraak maken dat je altijd minimaal een bedrag per maand daarvan overhoudt en dat op je bank zet, het is beter om het op de bank te zetten , in een spaarpot is namelijk heel makkelijk om het weer te gaan pakken.
Je maakt dus altijd aan het begin van de maand zo'n overzicht van wat je die maand wilt gaan kopen en wat je op je bank zet.
Zo krijg je een veel geordende leven en heb je altijd geld achter de hand voor onverwachte aankomen, rekeningen etc..

Ik hoop dat dit een nuttige blogpost was, ik vind het wel handig voor mezelf en hoop dat ik jullie er ook mee geholpen heb ;).

Bye, <3



Geen opmerkingen:

Een reactie posten