maandag 6 mei 2013

Omgaan met irritaties/ confrontaties

Je kent het wel je zit gewoon rustig in de bus en opeens begint de man naast je heel hard een telefoongesprek te voeren, je begint al rood aan te lopen en meestal wordt je boos op de man. Maar dit is niet de beste oplossing en daarom ga ik vandaag met jullie praten over het omgaan met irritaties/confrontaties.
1. Adem rustig in:
Het is heel belangrijk om voor het moment dat je gaat flippen even rustig adem te halen. Dit klinkt misschien heel erg dom , maar je gaat merken dat het op dat moment helpt.

2.Kijk een andere kant op: 
Stel nou voor dat de irritantste persoon van de klas je probeert uit te lokken door bijvoorbeeld tegen je stoel aan te schoppen. Vraag dan eerst vriendelijk of hij/zei ermee op wilt houden en kijk anders gewoon de andere kant op. Door de persoon niet te zien koel je namelijk ook een beetje af.

3. Negeren:
Heel veel mensen denken dat negeren niet werkt, maar geloof mij het werkt beter dan je denkt. Het uitlokken van ruzie gebeurd namelijk meestal als iemand zich verveelt en zin heeft in sensatie.  Door die persoon te negeren is de persoon op een gegeven verveeld, omdat jij niet reageert zoals de persoon het gepland had, meestal gaat die persoon dan iemand anders zoeken om te irriteren.

4.Luister muziek/doe iets ter ontspanning:
Soms als je helemaal gestrest/pissed bent helpt het echt om je even helemaal te ontspannen. Dit kan zijn door muziek te luisteren of in bad te gaan. Je gaat merken dat je daarna weer wat helderder kan nadenken. 

5.Wees de goede:
Heel snel wil je je tijdens een ruzie of irritatie bewijzen en iemand op zijn plek zetten. Maar de kunst is juist om de goede te zijn in zo'n situatie. Loop ergens weg met het gevoel dat jij goed hebt gehandeld, zo raak je de pester/plager meer dan door een grote mond te geven.


Dit waren alweer mijn tips voor het omgaan met irritaties/confrontaties. Ik hoop dat het jullie zal gaan helpen en PEACE!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten