dinsdag 17 maart 2015

Tips tegen hoofdpijn

Bron
Wij hebben allemaal weleens hoofdpijn, dit is best vervelend en daarom wil ik vandaag tips geven over hoe je jouw hoofdpijn kan verzachten. Benieuwd? Lees dan gezellig verder...


Tip 1: Ontspan.
Stressen als je hoofdpijn hebt, gaat je hoofdpijn alleen maar erger maken. Ontspan gewoon lekker en doe het lekker rustig aan. Neem een pauze van al het schoolwerk, werk jezelf niet over en geloof dat het allemaal wel weer goed zal komen.

Tip 2: Ontwijk schermen.
Jouw hoofdpijn kan ontstaan doordat je bijvoorbeeld de hele dag naar je computerscherm, telefoonscherm, televisiescherm of een ander soort beeldscherm zit te staren. Ontwijk dan ook schermen als je hoofdpijn hebt. Zet lekker wat muziek op en ga lekker rustig liggen met je ogen dicht.

Tip 3: Neem een warm bad/douche.
Ga lekker onder de douche of in een warm bad met wat muziek op de achtergrond.

Tip 4: Slaap genoeg & Zorg voor regelmaat.
Ken jij ook de zeurende hoofdpijn die je krijgt als te weinig of teveel geslapen hebt. Dit is echt zo vervelend. Probeer daarom ongeveer 7-8 uur per nacht te slapen en probeer ook op vaste tijden naar bed te gaan en ook op vaste tijden op te staan. Dit gaat echt helpen tegen de hoofdpijn en ook krijg je waarschijnlijk meer energie.

Tip 5: Drink genoeg.
Hoofdpijn kan ook een gevolg van uitdroging, dus te weinig drinken zijn. Zet altijd een flesje water naast je bureau als je aan school gaat werken en drink tussendoor dan ook genoeg. Je lichaam heeft genoeg vocht nodig. Zorg ook dat je naar school, werk of andere verplichten altijd een flesje water bij je hebt.

Tip 6: Drink minder cafeïne.
Vermijd cafeïne, drink koffie bijvoorbeeld niet tegen de hoofdpijn of een slaaptekort, dit is super ongezond. Bij mensen met een aanleg voor migraine kan dit zelf aanvallen uitlokken. Drink cafeïne dus met mate. Het verhoogt namelijk ook de bloeddruk en de hartslag.

Tip 7: Zorg voor goede ventilatie.
Zet lekker een raampje open, zorg dat er veel frisse lucht binnen komt of ga lekker een wandeling maken. Hoofdpijn kan namelijk ook een gevolg zijn van zuurstoftekort.

Tip 8: Eet goed en regelmatig.
Probeer zo gezond mogelijk te eten. Vermijd te veel suiker, dit maakt alles uiteindelijk echt alleen maar erger. Eet dingen die goed voor je zijn en die jouw energie geven.

Tip 9: Ga naar de dokter.
Het kan zijn dat jouw hoofdpijn niet zomaar een onschuldig hoofdpijntje is, maar het kan bijvoorbeeld liggen aan je ogen. Misschien heb je wel een bril nodig? Of misschien heb je wel migraine? Ga dus voor de zekerheid gewoon bij de huisarts langs, dit geeft een stuk meer duidelijkheid.

Tip 10: Pijnstillers.
Als bovenstaande dingen niet werken. Kan je als laatste een pijnstiller innemen. Dit kan paracetamol zijn of een natuurlijke pijnstiller. Ga voor meer informatie hierover ook naar jouw huisarts.

Dit was het artikel alweer! Heel erg bedankt voor het lezen van dit artikel, ik hoop dat deze tips bij jullie gaan helpen. Laat hieronder gerust ook nog jouw tips achter voor hoofdpijn.

Sometimes we just need to Breathetake it one second at a time..,-inspirational-quotes-9Bron

Ciao & Godsbless! <3 #Peace, Love & Happiness!

Contact:
Mail: lovelifespiration@outlook.com
YouTube: Marleon97

Informatie van dit artikel: Miss Natural



Geen opmerkingen:

Een reactie posten