woensdag 28 augustus 2013

Girls 13+- Uitgesloten


(c) tumblr
Zoals jullie misschien al wisten hou ik heel erg van boeken lezen, daarom vandaag een review van een boek uit de boekenserie Girls 13, benieuwd wat ik ervan vind? Lees dan gezellig verder...

Laatst heb ik bij de bieb 8 boeken gehaald en daarom zul je de komende tijd reviews van boeken op mijn blog terugvinden. Laten we nu maar beginnen met het eerste boek.

Dit boek komt uit de serie Girls 13+ heet uitgesloten en is geschreven door Brigitte Blobel. Het gaat over Lara die al haar levenservaringen opschrijft in een dagboek en uit die verhalen die ze opschrijft bestaat dan ook het boek. Lara heeft al een hele lange tijd een beste vriendin Sonja en eigenlijk is er helemaal niks aan de hand totdat Sonja meer mensen wil ontmoeten. Lara wordt door Tibo (een populaire jongen op haar school) bij een kliek gevraagd met Sonja. Aan het begin is er helemaal niks aan de hand,  maar op een gegeven moment worden alcohol en drugs steeds belangrijker in hun kliek. Lara wil helemaal geen drugs gebruiken en coma zuipen, alleen ze wordt steeds meer onder druk gezet door haar groepje. 
(c) tumblr
Het hoogtepunt is als ze gaan kamperen om een verjaardag te vieren en Lara 's nachts iemand hoort kreunen het blijkt Ben te zijn. Iedereen ligt te slapen en is niet wakker te krijgen door al het drank en daarom is Lara genoodzaakt om er hulp bij te vallen. Vanaf dat moment voel het hele kliekje zich verraden door Lara en gaat alles bergafwaarts. Lara groeit langzaam uit de kliek, maar krijgt op een feestje de laatste kans om er nog bij te horen, daarvoor moet ze wel drugs nemen. Bezwijkt Lara onder de druk? 

Dit was waar het verhaal over gaat en nu dus mijn mening. 
Ik vind het een heel erg leuk en onvoorspelbaar boek, het is heel erg leuk opgebouwd en een heel erg interessant verhaal. Het is een echte page turner, je kan het niet meer wegleggen en wil eigenlijk alleen maar doorlezen. Het is ook een hel erg uitdagend boek, Lara komt namelijk voor heel veel uitdagingen te staan, moet ze meegaan met de menigte of moet ze voor zichzelf kiezen? Luxury Bookshelf | via Facebook
Kortom dit boek is zeker een  aanrader voor iemand die van spannend boek houdt, maar een niet al te sterk verhaal wilt die echt blijft zitten in je hoofd. 


Het boek Girls 13+:Uitgesloten van Brigitte Blobel is te lenen bij de bieb.

Ciao<3!

Contact:
mail: missbeautynerd15@live.nl 
YouTube: http://www.youtube.com/user/Marleon97

*alle afbeeldingen zijn afkomstig van WeHearIt .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten