woensdag 26 februari 2014

Concertratietips

(38) Tumblr


Iedereen heeft weleens concentratie  problemen tijdens het leren, het huiswerk maken of gewoon als er iets moet gebeuren voor een bepaalde deadline. Daarom geef ik tips die mij helpen weer even alles op orde te brengen. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben, lees gezellig verder.....




1. Pauze:
Heel vaak heb je zoveel te doen dat je denkt ik ga alles in een keer achter elkaar doen, maar dit is geen goed idee. Ik deed dit eerst ook super vaak, maar merkte dat ik dan heel veel hoofdpijn kreeg en op een gegeven moment ook werk ging afranselen. Het is dus goed om jezelf ook wat vrije tijd te geven, zo lever je werk met meer kwaliteit. En iedere harde werker verdient weleens wat pauze.
planetshakers
2. Rust:
Werk aan je instelling, besef dat er meer is dan alleen bijvoorbeeld school of werk. Geef jezelf ook tijd om iets leuks sociaals te doen. Doe alles met de volle plezier en geniet ook van alles wat je doet. Doe het met rust in je hart en zonder stress, zo krijg je ook de beste resultaten.

3. Overzicht:
Maak een duidelijk overzicht van alles wat je moet doen, dit zorgt ervoor dat je niks mist. Als je op de middelbare school zit , kan je bijvoorbeeld het toets rooster van het hele jaar overnemen. Dit zorgt ervoor dat je ongeveer weet wat eraan komt, het leven is natuurlijk niet te plannen en je weet niet hoe alles loopt. Maar het is wel fijn om gewoon een goed overzicht van alle deadlines te maken.

4. Plek:
Zoek een plek op waar jij je heel erg goed kan concentreren, dit kan in de bibliotheek zijn, in de schoolmediatheek, in je kamer of aan de keukentafel. Zorg dat je op die plek werkt en zorg ook dat je jouw telefoon hebt uitstaan en zit ook niet dicht bij een computer, als je geen internet nodig hebt bij het gene wat je doet. Je gaat zien dat je concentratie veel beter wordt. Is er thuis bijvoorbeeld veel lawaai? Blijf dan wat langer op school om daar te werken, als je jouw daar beter kan concentreren, dit is beter voor je resultaten.

5. Tussenuren:
Het komt weleens voor dat je tussenuren hebt, heel veel mensen zien dit als iets negatiefs, maar dat is het helemaal niet. De meeste mensen doen helemaal niks in tussenuren of gaan naar de supermarkt om wat eten te halen. Stel nou voor dat je 3 tussenuren in de week hebt, gebruik dan bijvoorbeeld 2 tussenuren om echt te werken en 1 tussenuur om gewoon lekker te chillen, of andersom, helemaal naar eigen behoeftes. Je merkt dan dat als je thuis komt ook wat meer ruimte hebt voor andere dingen.


6. Visie:
Besef waarom je nou zo hard werkt voor bijvoorbeeld school of voor je werk en houd het doel voor ogen. Je moet positief aankijken tegen school of je werk, want uiteindelijk kan je dan gaan doen waar je altijd van gedroomd hebt bijvoorbeeld: artiest worden of mode ontwerpen. In de tussentijd kan je lekker hard leren en leuke dingen met familie en vrienden doen en werken aan jezelf als persoon, kerkdiensten bezoeken, vrijwilligers werk doen, etc.

Heel vaak wordt er negatief tegen allerlei dingen aangekeken, maar eigenlijk is het heel mooi. Jij hebt de kans gekregen om naar school te gaan en educatie te krijgen. Er zijn genoeg kinderen die die kans niet hebben en kijk eens toch vechten hun ook nog voor hun dromen. Ga dus vol positieve energie er tegenaan vanaf NU, waarom wachten tot morgen?
Untitled

Hopelijk hebben jullie wat aan dit artikel gehad en heb ik jullie kunnen helpen.
Super fijne dag nog toegewenst!


Ciao<3


Contact: Mail: missbeautynerd15@live.nl
YouTube: www.youtube.com/user/marleon97

Geen opmerkingen:

Een reactie posten