dinsdag 1 september 2015

Hoe word ik een ochtendmens?


School is vandaag officieel voor heel Nederland weer begonnen en dat betekent weer elke dag vroeg opstaan. Ja ja, niet iets waar iedereen naar uitkijkt, maar ik denk dat er zeker tips & tricks zijn om het vroeg opstaan wat draaglijker te maken. Waar wachten wij nog op? Let's get in to it!

Vaak moet ik op een doordeweekse schooldag rond half 7, kwart over 6 opstaan. Dit is best vroeg en vooral na een zomervakantie, waar je vaak uitslaapt tot een uur of 12, of doe ik dit alleen? Het kost dus veel meer moeite om 's ochtends zo vroeg op te staan en het liefst slapen wij nog een paar uur door. Toch hoef jij je zo niet te voelen, hieronder wat tips om een ochtendmens te worden, let's begin.

1. Ga op tijd naar bed
Zorg ervoor dat je tussen de 7 en 8 uur slaap per nacht krijgt, oftewel genoeg slaap krijgt. Zorg er gewoon voor dat je precies genoeg slaapt, dus geen hoofdpijn hebt van te veel of te weinig slaap.
Probeer verschillende slaaptijden uit en kijk met hoeveel slaap je het productiefst bent.

2. Vergeet jouw ontbijt niet! 
Het ontbijt is zo een belangrijke maaltijd en moet je daarom ook echt niet vergeten.
Zorg ervoor dat je minimaal een kwartiertje in de ochtend hebt om een lekker gezond ontbijtje te nuttigen, bijvoorbeeld yoghurt met muesli of havermout. Uit havermout haalt je lichaam ook veel energie en die heb je zeker nodig voor alle ochtend activiteiten.
Once you try overnight oats, you might never eat anything else for breakfast. | 17 Recipes Every Lazy Girl Needs To KnowBron
3. Niet op Social Media
Velen onder ons, ik ook weleens, gaan aan het begin van de dag meteen op Social Media, doe dit niet! Je hebt vaak 's ochtends al geen zin om uit bed te gaan en als je dan op Social Media gaat verspil je veel tijd en ontbijt je waarschijnlijk daardoor ook veel te laat of niet, waardoor je jouw dag al energieloos begint. Verder is het beter om met jezelf te beginnen, ik lees bijvoorbeeld De Bijbel en denk ''Vandaag gaat er iets goeds in mijn leven gebeuren''. Als je met Social Media begint, begin je met het ''perfecte'' leven van anderen en begin je jouw dag al met vergelijken en dit is een negatief begin.

4. Meteen aankleden
Ga doordeweeks nooit met een pyjama naar beneden, maar kleed jezelf meteen aan. Als je op tijd aangekleed bent, voel je jezelf meteen al productief en ready for life.

5. Denk aan het einddoel
Je weet dat als je op tijd opstaat en lekker actief bent in de ochtend, ook meer kan bereiken op een dag. Spring dus meteen uit bed (letterlijk hahaha) nadat je jouw dag positief bent begonnen, bijvoorbeeld door positieve punten van jouw leven op te schrijven of door uit een inspirerend boek als De Bijbel te lezen.

Dit waren mijn tips alweer! Dat ging best snel. Hopelijk gaan jullie er veel aanhebben en vooral deze eerste schoolweken kunnen wij allemaal zeker deze tips gebruiken, maar ook als je moet werken natuurlijk.

Tot morgen met weer een nieuw artikel!
Are you on your way to your goal weight? I found some ideas that helped me out on this blog: http://loseweight.great-home-remedies.comBron

Ciao & Godsbless # Keep Smiling! <3

Contact:
Mail: lovelifespiration@outlook.com
YouTube: Marleon97
Instagram: Marleon_97

Geen opmerkingen:

Een reactie posten