maandag 7 september 2015

Tips voor een goede nachtrust


Een goede nachtrust krijgen is heel erg belangrijk, wij hebben een goede nachtrust nodig om weer helemaal opnieuw op te laden en die energie weer te gebruiken in het dagelijks leven. Daarom ga ik vandaag een aantal tips geven, zodat jullie een goede nachtrust kunnen krijgen. Benieuwd? Lees dan gezellig verder....


1. Doe een half uurtje tot een uurtje voor het slapen gaan iets om te ontspannen:

Vaak val je niet snel in slaap, omdat je na een hele drukke dag werk, meteen naar bed gaat. Zorg ervoor dat je minimaal een halfuurtje voordat je naar bed gaat lekker de rust neemt, bijvoorbeeld door lekker thee drinken. Stop verder een kwartiertje voordat je naar bed gaat met naar een scherm kijken (telefoon, computer). Je hebt daardoor een leger hoofd en valt hierdoor makkelijker in slaap.

2. Geen suiker:

Stop met veel eten voordat je gaat slapen en dan vooral eten en drinken met suiker erin. Je word hier vaak heel erg opgewekt door en dit wil je niet voordat je naar bed gaat. Dit zorgt ervoor dat je niet makkelijk in slaap valt en 's ochtends moe bent.

3. Neem de tijd om naar bed te gaan:

Vaak val je niet meteen in slaap als je in bed ligt en heb je alsnog slaaptekort, terwijl je wel op tijd naar bed bent gegaan. Schat dus hoeveel tijd je nodig hebt om in slaap te vallen en geef jezelf elke dag, bijvoorbeeld, een kwartier de tijd om in slaap te vallen, dus ga een kwartiertje eerder naar bed. Zo heb je niet de druk dat je meteen in slaap moet vallen en ga je lekker ontspannen in slaap vallen.

Darling Kitten snuggled in a sweater or blanket fast asleep. :-) || photo by Mekintosh on 500px














Bron


4. Muziek:

Luister lekker naar muziek als je niet kan slapen, kies voor jazz of klassieke muziek en als je voelt dat je bijna in slaap valt, kan je jouw oortjes uitdoen en lekker gaan slapen.

5. Licht uit:

Vaak als ik niet kan slapen houd ik het licht aan, maar mijn grootste tip is om toch de lichten uit te doen. De lichten houden je namelijk wakker, dus zorg ervoor dat al het licht uit is, inclusief jouw telefoonlicht.

Dit waren de tips alweer. Hopelijk hebben jullie er wat aan gehad en laat zeker ook jouw tips achter voor een betere nachtrust.

Ciao & Godsbless # Keep Smiling! <3
 Bron

Contact:
Mail: lovelifespiration@outlook.com
YouTube: Marleon97

Instagram: Marleon_97

Geen opmerkingen:

Een reactie posten